Tre gröna pilar i en ring

Det går inte bra för roastprogrammet Grillad.

Deltagarna hoppar av i parti o minut o skyller på manus. Att det inte håller eller att det är för elakt. Saknar Sverige humorister som kan improvisera? Antagligen är det en väsentlig del av det hela. För det är väl inte sjysst när Sveriges strax-under-elitnivå-komiker skyller ifrån sig på manusförfattare? Visst borde väl dessa komiker ha någonting att komma med själva. Det vore ju faktiskt inte ens orimligt att de skrev sitt eget material, kan man ju tycka. Fast det gör ju å andra sidan inte Alexandra Pascalidou heller. Å tredje sidan kunde ju George Bush jr kasta ur sig riktigt roliga o märkliga saker trots att han följde seriösa manus som skrivits av någon annan. Men dyslexi o dumhet är inte kul att skämta om. Det är lågt. Vidare därför med Peter Harrysson.

Senast har Peter Harrysson hoppat av Grillat eftersom allt för många skämt handlade om hans vikt. Ordet oproportioneligt fick därmed ännu en betydelse i boken "Ohohoho. Om o kring Peter Harrysson, lär känna mannen o metoden bakom myten".

Det är trist att programmet inte fungerar, för den amerikanska förlagan är riktigt bra. Det hade ju kunnat bli hur kul som helst att se våra svenska stjärnor grillas. Fast å andra sidan...idag kritiserar Babben den nya showen "Hjälp! Jag är med i japansk TV-show!". Hennes motivering är att programmet inte är tillräckligt förnedrande. Den amerikanska roasten är visserligen rätt rå emellanåt, men det finns en genuin kärleksfull klang bakom reterierna. Det är kanske en grundinställning som inte går att lära ut.  Eller ens låtsas att man har.

Fast en rolig detalj ändå är att man skaffade en ersättare efter Peter. Det blev Anna Book. 

Något säger mig att manusförfattarna valt att recykla sina skämt istället för att skriva nya. Det är i o för sig inget positivt, men roligast hittills när det handlar om Grillat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0