Beslöjade principer

Reportage på TV idag: Några invandrarkvinnor/flickor får inte bära nigab/slöja i skolan. Så säger skolans ledning. Flickorna har försökt kompromissa genom att föreslå att de kan sitta längst fram, framför pojkarna i klassen. I så fall kan de ta av sig slöjan inför lärarinnan. Det gillas inte. Fallet är uppe hos diskrimineringsombudsmannen.

Flickorna uppger att de tänker driva saken till högsta instans om de tvingas till det. Återigen tvingas man fråga sig vem saken rimligtvis är viktigast för.

Tanken slog mig att om flickorna av någon gudsförgäten anledning skulle förlora saken in the end; vad gör de då? Det är en stor sak för många människor. När saker är stora för många människor o de normala vägarna är stängda, då brukar det demonstreras. Här uppstår ju då det absurda att dessa människor i enlighet med maskförbudet vid demonstrationer kommer gripas o misshandlas av poliser i någon gymnastiksal.

Det man normalt gillar med demokratiska samhällen är ju bland annat rätten att få vara sig själv så länge det inte skadar någon annan. Synd att det inte är något som man får lära sig redan i skolan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0