My baby just send me a letter

När jag kom till jobbet idag hade jag ett mail i min inbox. Det kan vara från gud, mitt samvete eller min fru. Men det tål i alla fall att tänkas på:

"Nikolai är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Han fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Niko börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har han en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Nikolai är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Han börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan han särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Nikolai kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med honom så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att Andreas pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling."
 
Som jag förstår det kommer en mycket liten o tämligen genomskinlig människa sparka på mig om jag pratar i fortsättningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0